Kassi surnuks tulistanud maailmameister pääses naeruväärse karistusega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Antonio Tiberi.
Antonio Tiberi. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano via www.imago-images.de/SCANPIX

Itaalia rattasõidutalent Antonio Tiberi tappis relva hooletu ümberkäimise tulemusena San Marino turismiministri Federico Pedini Amati kassi.

21-aastane itaallane proovis väidetavalt enda õhupüssi. Ta sihtis kassi ning vajutas seejärel päästikule. Kuul tabas täpselt kassi pähe ning loom suri silmapilgselt.

Kohus määras Tiberile 4000 eurot rahatrahvi ning tema profiklubi Trek-Segafredo peatas tema lepingu 20 päevaks. San Marino turismiminister polnud säärase karistusega rahul.

«Kass ei teinud kellelegi tüli,» sõnas Amati väljaandele Corriere della Sera. «Ta oli meie pereliige väga kaua. Minu kolmeaastane tütar Lucia armastas teda väga. Inimene, kes on tapnud lemmiklooma, ei tohiks pääseda rahatrahviga 4000 eurot.»

Trek-Segafredo mõistis enda ratturi tegevuse hukka ning annetab kogu Tiberi 20 päeva palga Itaalia loomakaitsele. Lisaks sellele loodab meeskond, et Tiberi mõistab enda käitumist ning püüab saada paremaks inimeseks.

«Ma tunnustan, et see poiss julges enda tegu tunnistada. Samas me ei peaks sellistele inimestele üldse elamisluba andma,» lisas Amati.

Hiljuti San Marinosse kolinud Tiberi krooniti 2019. aastal juunioride maailmameistriks temposõidus. Täiskasvanute seas on tema parimaks saavutuseks tänavu Araabia Ühendemiraatide velotuuri seitsmes koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles