Eestlastega koos dopinguskandaali sattunud austerlased plaanisid võistlustulle naasta

Christopher Krutto
Copy
Dominik Baldauf (vasakul) ja Max Hauke.
Dominik Baldauf (vasakul) ja Max Hauke. Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Möödunud kuuga lõppes 2019. aastal Seefeldi MMil dopinguga vahele jäänud murdmaasuusatajate võistluskeeld. Austerlased Dominik Baldauf ja Max Hauke plaanisid kiirelt võistlusradadele naasta, kuid lõpuks läks plaan luhta.

Nimelt andsid koos eestlaste Karel Tammjärve ja Andreas Veerpaluga vahele jäänud Baldauf ja Hauke ennast üles Nattvasani ja Vasaloppeti suusamaratonidele.

Reede õhtul algav Nattvasani suusamaraton on selles suhtes eriline, et selle start on kell 20 ja see sõidetakse pimedas. Vasaloppeti näol on tegu ühe maailma kuulsaima suusamaratoniga.

Duo plaani rikkus aga see, et Hauke haigestus ning ei saa Rootsi reisida. «Ma loodan, et saan järgmisel aastal koos Dominikuga võistleda,» rääkis Hauke Expressenile.

«Aga ma tahan teha selgeks, et ma ei plaani tagasitulekut MK-sarjas või mõnel profivõistlusel. Ma tahan lihtsalt lõbu pärast väiksematel võistlustel sõita,» rõhutas dopingupatune. Tema sõnul hoiab tipptasemest eemale ka Baldauf.

Rootsi meedia kirjutas juba varem, et samuti eestlastega koos vahele jäänud Kasahstani suusaäss Aleksei Poltoranin valmistub samuti võistlustele naasmiseks, kuid tema tahab taaskord starti tulla ka MK-sarjas.

Põhjasuusaalade MMil toimunud politseioperatsioon «Aadrilaskmine» tuli ilmsiks 2019. aasta 27. veebruaril, kui viis suusatajat, nende hulgas Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, peeti Seefeldi MMil kinni. 15 km klassikasõidus osalemise asemel toimetati nad Innsbrucki politseijaoskonda. Esile kerkis ka kriminaalse dopingusaaga keskse isiku, Saksamaa spordiarsti Mark Schmidti nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles