Järsku areenilt kadunud laskesuusatähest avaldatakse film

Karl Mihkel Eller
Copy
Gabriela Soukalová 2016. aastal Oslo MMil.
Gabriela Soukalová 2016. aastal Oslo MMil. Foto: imago / Sammy Minkoff / Scanpix

Endine Tšehhi laskesuusataja Gabriela Soukalová rääkis oma elust pajatava eluloofilmi peatsest ilmumisest.

«Kogu elu lugesin mitmesuguste isiksuste elulugusid. Mulle on alati meeldinud vaadata, kuidas nad takistustest hoolimata oma eesmärke saavutavad. Mõnikord motiveeris see mind edasi liikuma,» kirjutas Soukalová Instagrami postituses.

Kahekordne maailmameister ütles, et kaks aastat tagasi kohtus ta produtsendiga, kes arvas, et tema elu on niivõrd värvikirev, et sellest saaks teha filmistsenaariumi. «Nüüd tahan teda tänada, et ta helistas režissöör Pjotr Vetrovskile ja küsis, kas ta ei tahaks mu lugu filmida. Umbes poolteist aastat tagasi alustasime tööd minu elu loo taasloomisega. Loodan, et ka minu lugu suudab inimesi motiveerida ja raskel hetkel aidata,» lausus Soukalová.

Viimase stardi MK-sarjas tegi Soukalová 2017. aasta märtsis, kui oli alles 27-aastane. Ta tunnistas, et tervisemurede tõttu polnudki tal võimalust fännidega hüvasti jätta ja karjääri ilusti lõpetada. «Seega tänan teid toetuse eest järgmisel aastal ilmuvale filmile. Loodan, et naudite seda,» lisas Soukalová. Film peaks Tšehhis kinodesse jõudma järgmisel aastal.

33-aastane Soukalová võitis Sotši olümpial kolm medalit. Hõbeda ühisstardis ja segateates, pronksi Tšehhi teatenaiskonna ridades. MMil on ta võitnud kaks kulda: 2015. aastal Kontiolahtis segateates ning kaks aastat hiljem Hochfilzenis sprindis. Lisaks on ta MMil võitnud veel kaks hõbedat ja pronksi.

Sel nädalavahetusel jätkub laskesuusatamise MK-sari viimase trimestriga. Kaheksas etapp toimubki Tšehhi suusakeskuses Nove Mestos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles