Ameeriklanna süüdistas ajakirjanikke murdmaasuusatamise hävitamises

Karl Mihkel Eller
Copy
Rosie Brennan Planica MMil.
Rosie Brennan Planica MMil. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

USA suusataja Rosie Brennan avaldas nördimust, et põhja-suusaalade MMil viibivatele ajakirjanikele läheb peaasjalikult korda kajastada negatiivseid sündmusi. Lisaks arvas ta, et meedia hävitab suusaspordi.

Planicas oma viiendatel maailmameistrivõistlustel osalev 34-aastane Brennan kukkus suusavahetusega sõidus ning sai lõpuks 19. koha. Pärast võistlust meediaesindajate juurest läbi kõndides oli ta üllatunud, et temaga taheti teha mitmeid intervjuusid, sest tavaliselt seda ei juhtu.

«Olin šokis, kui pärast suusavahetusega sõitu kõik ajakirjanikud minuga rääkida tahtsid. Mind pole intervjuudealas kunagi eriti tülitatud, nii et olin tõeliselt üllatunud. Kuid ajakirjanikud tahtsid keskenduda negatiivsele. See on väga kurb,» ütles Brennan Norra rahvusringhäälingule (NRK).

Intervjuu lõpus küsiti Brennanilt, kas Norra domineerimine hävitab suusatamise. Ameeriklanna vastas, et tegelikult kaevavad suusatajatele auku ajakirjanikud. «Esiteks, sellel võistlusel (naiste suusavahetuse sõit – toim) ei tulnud võitja Norrast (võitis rootslanna Ebba Andersson - toim). Seega on lühike vastus – ei. Teiseks, mis veelgi olulisem, usun, et meedia hävitab meie spordi. Kui keskendume suusavõistluse igale negatiivsele aspektile, kaotame võlu ja see tapab spordi,» arvas Brennan.

Brennan on karjääri jooksul võitnud kaks MK-etapi. 2020. aasta detsembris võitis ta Davosis ühel päeval naiste vabatehnikasprindi, järgmisel oli parim 10 km distantsil. Pekingi olümpial jäi ta sprindis esimesena medalita. USA teatenaiskonnaga on ta viimastel aastatel neljandaks tulnud ka MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles