VIDEO Suusahüpete olümpiavõitja elas Planica MMil üle hirmuäratava kukkumise

Karl Mihkel Eller
Copy
Planica MMil treeninghüppel kukkunud Peter Prevc.
Planica MMil treeninghüppel kukkunud Peter Prevc. Foto: Borut Zivulovic/Reuters/Scanpix

Sloveenia suusahüppestaar Peter Prevc elas Planica MMil suure mäe hüppetreeningul üle verdtarretava kukkumise. 30-aastane sloveen kurtis seljavalu üle ning viidi haiglasse kontrolli.

Prevc osales kolmapäeval hüppetreeningul. Kolmandal ehk päeva viimasel hüppel juhtus hoovõturaja lõpus midagi ootamatut. Kui sloveen lendu tõusis, läks ootamatult katki suusaside. Tema kand tuli suusa küljes olnud konksu küljest lahti ja hetkega kaotas mees õhus lennu üle kontrolli.

Prevc hakkas kõrgust kaotama, kukkus selg ees maha ning libises suurel kiirusel nõlvast alla. Õnneks ei kaotanud mees teadvust ning väga kiiresti jõudsid tema juurde meditsiinitöötajad.

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) andmetel on Prevcil seljavalu, kuid üldiselt jäi ta hirmuäratava kukkumise järel terveks. Kanderaamil staadionilt minema viidud Prevc lehvitas rahvale.

Läbiaegade edukaim Sloveenia suusahüppaja Prevc võitis Pekingi olümpial kulla segavõistkonna ridades. Meeskonnavõistlusel võitis ta Sloveenia koondisega hõbeda. Kaheksa aastat varem Sotšis võitis ta kaks individuaalset medalit: hõbeda normaalmäel ja pronksi suurel mäel.

Prevc pole sel MMil veel võistelda saanud, käimasoleval MK-hooajal pärineb tema parim tulemust jaanuari lõpust, kui ta tuli Sapporos kuuendaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles