Aava Rally Estonia tulevikust: palju sõltub Riigikogu valimiste tulemusest

Postimees Sport
Copy
Urmo Aava.
Urmo Aava. Foto: Kristjan Teedema

Järgmisel aastal kuulub Läti ralli MM-sarja ning Eesti võimalused samal aastal maailma rallitippe võõrustada muutusid oluliselt väiksemaks. Rally Estonia üks korraldajatest Urmo Aava ütles, et nad on EM- ja MM-sarjasid kureeriva WRC Promoteriga läbirääkimistes, kuid arvas, et Rally Estonia tulevik sõltub ka Riigikogu valimiste tulemusest.

Ralliportaal DirtFish kirjutab, et sel nädalal Eestis toimunud parlamendivalimised on valitsuse fookuse pisut nihutanud, mis tähendab, et nelja-aastast lepingut MM-sarjaga ei suudetud õigel ajal sõlmida.

Aava ütles portaalile, et Rally Estonia tahaks pikemaajalist strateegiat, mis annaks väiksematele rallidele võimaluse roteeruda EM- ja MM-sarja vahel. «Võin öelda, et me peame praegu WRC Promoteriga läbirääkimisi pikema lepingu sõlmimiseks. Ma ei saa öelda, kui pikast ajast on jutt, kuid oleksime õnnelikud ka siis, kui peame paar aastat EM-etappi korraldama,» ütles Aava.

Rally Estonia kuulus EM-sarja aastatel 2014-2016 ning sel aastal on sarjas taas väga esinduslik võistlejate rivi, mis kasvatab ka EM-tiitli väärtust. Kas Rally Estonia on võtnud sihiks 2024. aastal EM-etapi korraldamise?

«Ma ei tea,» vastas Aava. «Meil on 5. märtsil valimised ja pärast seda vaatame, kes parlamenti pääseb, ja siis saame tõesti alustada eesmärgipärast ja pühendunumat tööd järgmiste aastate nimel.

«Loodan, et järgmisel kahel-kolmel aastal oleme vahel EM- ja mõnikord MM-sarjas. Tunnen endiselt, et Eestil on MM-sarjale palju pakkuda. Ma tean, et WRC Promoter teeb alati kõvasti tööd mõlema sarja hüvanguks.

«Võiksime järgmisel aastal olla EM-sarjas, aga miks mitte ka WRC-s? Olen alati olnud nii töökas kui ka suur unistaja. Ajalugu on näidanud, et mõnikord tasub võimalusteks avatud olla ja WRC Promoter teab, et võime alati olla valmis rallit tooma vaid kahe-kolme kuuga,» vihjas Aava 2020. aastale, mil Eesti korraldas MM-ralli vähem kui kolme kuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles