Kobe Bryanti lesk saab 27 miljonit eurot valuraha

Karl Mihkel Eller
Copy
Vanessa Bryant (keskel), tema tütar Natalia Bryant (vasakul) ja lähedane sõbrana Sydney Leroux.
Vanessa Bryant (keskel), tema tütar Natalia Bryant (vasakul) ja lähedane sõbrana Sydney Leroux. Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Scanpix

Los Angelese maakond nõustus maksma üle 27 miljoni euro NBA superstaari Kobe Bryanti lesele, sest politseinikud jagasid kaks aastat tagasi korvpallilegendi surmaga lõppenud kopteriõnnetusest häiriva sisuga pilte.

Vanessa Bryant nõudis kohtu kaudu valuraha, sest õnnetuspaigale jõudnud esmareageerijad pildistasid inimjäänuseid ja kauplesid nendega hiljem kui suveniiridega. Los Angelese maakonna juristid nimetasid kohtus saavutatud kokkulepet õiglaseks ja mõistlikuks.

2021. aasta märtsis jagas Vanessa Bryant nelja šerifi asetäitja nimesid, kes olid tema sõnul levitanud fotosid õnnetuses surnud lastest, vanematest ja treeneritest, kes olid sõitnud korvpallimängule.

Nüüd välja nõutava 27 miljoni euro hulgas on ka juba augustis kohtu määratud 16 miljoni euro suurune valuraha, mis oli seotud naise eraelu puutumatuse hagiga.

Bryant ütles, et pildid, sealhulgas õnnetuses hukkunud 13-aastase tütre Gianna pildid, tehti ja ei avaldatud muul põhjusel kui lihtsalt haiglaste kuulujuttude tekitamiseks. Bryant tunnistas kohtuistungil, et oli meediast lugenud, kuidas Los Angelese maakonna šerifi asetäitja näitas pubis õnnetuse fotosid.

«Ma elan hirmus, et mu tütred on sotsiaalmeedias ja need tulevad esile,» ütles naine kohtus. California on sellest ajast peale vastu võtnud osariigi seaduse, mis keelab esmareageerijatel teha volitamata pilte inimestest, kes hukkuvad õnnetuse või kuriteo sündmuskohal.

Bryanti ja veel kaheksa inimese elu nõudnud lennuõnnetuses toimus 2020. aasta 26. jaanuaril Califorsnia osariigis Calabasase linna lähedal asuval mäenõlval. Helikopteri õhkutõusmisel olid ilmaolud udused, näiteks kohalik politsei oli kehva ilma tõttu keelanud oma helikopteritel õhkutõusmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles