Kõigi aegade edukaim kaardilugeja lõpetas karjääri

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Daniel Elena
Daniel Elena Foto: Dppi/Julien Delfosse/ZUMAPRESS.com

Kõigi aegade edukaim kaardilugeja, 50-aastane Daniel Elena teatas ametlikult karjääri lõpetamisest.

Sebastien Loebi kõrval üheksakordseks autoralli maailmameistriks tulnud Elena võistles viimati MM-tasemel 2020. aasta hooajal, kui osales koos Loebiga Hyundai värvides kahel etapil. Rallipaar sõitis ka 2021. aasta Dakari rallil, kuid veidi pärast seda nende koostöö katkes.

Sel nädalal tegi Elena Facebooki avalduse, kus teatas ametlikult karjääri lõpetamisest. «Olen saanud mitmeid sõnumeid ja tahaksin nüüd teatada, et minu sportlaskarjäär on läbi. Kuigi see võib mõnele olla kurb uudis, olen põnevil, et jätkata oma kirega teisel viisil,» teatas Elena.

«Tahan teid tänada imelise toetuse eest kogu karjääri vältel. Teie toetus aitas mul pürgida unistusteni ja saavutada tase, millest ma ei osanud karjääri algusaastatel unistada,» lisas prantslane.

Loeb ja Elena kihutasid üheskoos ralliradadel 23 aastat. Mehed sõitsid oma esimese ralli 1998. aastal Prantsusmaa Rally Cup võistlussarjas. MM-sarjas teenisid nad üheskoos üheksa tiitlit ja 79 etapivõitu. Neist viimane tuli 2018. aastal Citroëniga Kataloonias.

Elena ja Loebi viimane ühine võistlus oli 2021. aasta Mont Blanci ralli, kus nad said Peugeot 306 Maxiga kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles