EMil kvalifikatsiooniga piirdunud Bruus: tulevik on veel väga-väga lahtine (5)

Christopher Krutto
Copy
Karmen Bruus.
Karmen Bruus. Foto: Tairo Lutter

Kõrgushüppaja Karmen Bruus piirdus Istanbulis peetaval sise-EMil kvalifikatsiooniga. Võistluse järel tunnistas ta, et juhendaja Mehis Viru ümber kerkinud skandaal jättis võistlusele oma pitseri.

1.76 ja 1.82 avakatsel alistanud Bruus vajas 1.87 ületamiseks kolme katset. See tähistas küll tema hooaja parimat tulemust, ent finaali pääsesid kaheksa paremat, kes said kõik jagu ka 1.91-st. 18-aastane eestlanna jäi selle ületamisest üsna kaugele.

Mullu suvehooajal õitsele puhkenud Bruus tuli EMile keerulises seisus. 15. veebruaril määras Eesti Kergejõustikuliidu juhatus Virule treenerite eetikakoodeksi rikkumise eest tähtajatu tegutsemiskeelu.

Järgnenud virvarris on ilmnenud palju segaseid asjaolusid. Võistluse järel Postimehe, Delfi ja Õhtulehe ajakirjanikeni jõudes Bruus naeratas ja ütles: «Tere, ei soovi rääkida!»

Küll andis ta vahetult enne neid intervjuu ERRile. «Ma ütleks, et jalg oli päris hea, rada oli ka hea, õhkkond oli mõnus. Ei saa kedagi muud peale iseenda süüdistada,» ütles Bruus ETV2 eetris.

«Eks mul natuke on probleeme sellega, et liiga ruttu rahan sukeldumise ära lõpetada. Selle kallal tuleb kindlasti töötada,» tõi kõrgushüppaja välja ühe oma nõrga koha. Küll ei osanud ta täpselt seletada veel, miks ei suutnud ta kõrgust 1.91 ületada.

Küll vihjas Bruus, et ettevalmistus sise-EMiks oli tavapärasest keerulisem. Küsimusele, kas tema treeneri ümber puhkenud skandaal mõjutas tulemust, vastas ta järgmiselt: «Kindlasti kuidagi mõjutas, aga oleks võinud ikkagi enda oma ära teha. Ei saa ainult sellele süüd panna.»

Kuidas hooaeg edasi läheb? «Tulevik on veel väga-väga lahtine. Eks näis, mis inimesed ümber teevad ja otsustavad ja eks näis, kuidas mul tunne sees on ja mis elu toob,» ütles Bruus.

Seda, kas nüüd tuleb sisehooaja lõpuga seoses ka võistlustest väike paus, ei osanud Bruus täpselt vastata. «Üks päev korraga. Elu on seiklus,» sõnas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles