BLOGI JA GALERII ⟩ Istanbuli EMi 2. päev: Võro tegi hiilgava debüüdi, 5-võistluses alistas kaks naist maailmarekordi! (2)

Jarmo Jagomägi
, Istanbul
Copy

Istanbulis peetava sise-EMi teisel päeval tegi ilusa täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi 60 meetri jooksja Õilme Võro. Ülimalt kõrgetasemelises viievõistluses sai varasemast maailmarekordist jagu lausa kaks naist. Pikema ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne võistlust

Paar nädalat tagasi peetud Eesti meistrivõistlustel nihutas Võro oma 60 meetri jooksu tippmargi 7,32 sekundi peale. EMi normist jäi küll kaheksa sajandikku puudu, ent mõne konkurendi loobumisel pääses ta läbi edetabelipunktide püünele.

Tegelikult kvalifitseerus välejalg sise-EMile ka kaks aastat tagasi, ent siis jäi vigastuse tõttu Toruni sõitmata. Järgnes Kolgata tee, kus Võrol õnnestus tervisemuresid trotsides lõpuks eesmärk täita.

Võro tuleb rajale kolmandas eeljooksus, kus ta jagab kaheksaliikmelises pundis isiklike rekordite võrdluses viiendat-kuuendat kohta. Õhtusesse poolfinaali pääsevad otse iga grupi neli paremat ja aegade võrdluses veel neli naist.

Tõenäoliselt peab Võrust pärit sprinter edasipääsuks tegema karjääri parima esituse. Võro tunnistab, et peast on läbi käinud nii poolfinaali, isikliku kui ka Eesti rekordi (7,29) alistamise mõtted. Konkreetset sihti ta siiski välja ei hõika.

«Praegu põhiliselt keskendungi sellele, et olla valmis jooksma oma parim tulemus. Mis see tulemus lõpuks on? Ma ei tea. Ma ei pane endale mingisugust raamistikku ette,» arutles Võro.

Muide, tema treener Tiina Torop pelgab, et õpilasel tekkis EMile jõudmisega teatud pingelangus. Võro proovib igal juhul sellest mõttest üle joosta.

«Mõistan tema muret. Aga olen peas kõvasti tööd teinud, et mitte pinget alla lasta. Et tulemus on käes, pääsesin siia – see on alles algus. Üritan hoida meelsust, et nüüd on see õige tähtsam töö alles ees,» kinnitas ta. «Kõige tähtsam on, et peas oleks kõik valmis ja keha korras.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles