Vormelisõitja Mazepin sai kohtus võidu ja pääses sanktsioonidest

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nikita Mazepin.
Nikita Mazepin. Foto: JENNIFER LORENZINI/Reuters/Scanpix

Endine vormel 1 sõitja Nikita Mazepin võib taas kihutada Euroopa ringradadel, sest Euroopa Liidu Kohus tühistas mõned tema vastu määratud sanktsioonid.

Venemaa vormelisõitja Mazepin kuulus Euroopa Liidu poolt sanktsioneeritavate nimekirja oma isa Dmitri ärisidemete tõttu.

Viimati kihutas Mazepin Haasi F1 tiimis, mille suursponsoriks oli tema isa ettevõte Uralkali. Pärast Ukraina sõja algust lõpetas Haas koostöö nii Uralkali kui ka Mazepiniga.

Kuigi 24-aastane Mazepin võib nüüd taas võistelda, ei tohi ta Euroopa Liidu Kohtu otsuse järgi seda teha võistkonnas, mida toetab tema isa või mõni Venemaa ettevõte. «Nikita Mazepin peab võistlema neutraalse lipu all ning sõlmima kokkuleppe, mida nõuab Rahvusvaheline Autoliit,» teatas kohus.

«Olen otsusega väga rahul. See annab mulle võimaluse autospordis oma profikarjääri jätkata,» kommenteeris Mazepin otsust. Pärast ebaõnnestunud F1-karjääri on Mazepin kihutanud Aasia Le Mansi sarjas.

Kohus leidis, et Mazepinil puudub süü Ukraina sõjas. «Profisportlasena on ta säilitanud neutraalse positsiooni. Ta tahab vaid võimalust oma karjääri jätkamiseks ning seda ilma isa finantstoeta,» selgitas kohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles