Kolmekordne maailmameister on nõus oma kohast loobuma, et Bø saaks näidata, mis puust ta on

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Hans Christer Holund.
Hans Christer Holund. Foto: Valancic/Sportida/SCANPIX

Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bø on tänavu hirmkõvas suusavormis ning võiks tegusid teha ka murdmaasuusatajate konkurentsis.

Kolmekordne murdmaasuusatamise maailmameister Hans Christer Holund on valmis oma koha MK-sarjas loovutama just Bøle, et laskesuusataja saaks enda vormi paremate suusatajatega võrrelda.

«Olen nõus oma koha talle andma, et näha, kui hea ta on. Ma arvan, et see oleks üsna lahe võitlus. Kui ta on heas vormis, on ta oma konkurendisest pea ja kaela jagu üle. Sel hetkel taipad, kui kõrgel tasemel ta on. Kui aga korraldada võistlused aprillis või mais, siis arvan, et on sadu kui mitte tuhandeid sportlasi, kes talle 15 km vabatehnikasõidus ära teeks,» rääkis Holund Norra TV2le.

«Kui Bø alustab kohe alguses kiirelt, siis pole just palju neid, kes suudaks temast mööduda. Ta on täiesti unikaalne sportlane,» jätkas Holund.

Mõned kuud tagasi uuriti Bølt, kas tal oleks huvi võistelda praegu Planicas toimuval murdmaasuusatamise MMil.

«Kui mul palutakse teatesõidus osaleda, siis ütleksin muidugi jah. Kuid Norras on palju kiireid suusatajaid. Ma arvan, et mul oleks päris raske Klæbost (Johannes Høsflot Klæbo – toim) jagu saada. Jah, laskesuusatajad on varem murdmaa teatekoosseisu kuulunud, kuid Norral on väga tugev koondis ja nad ei vaja meid. Jääme ikka oma liistude juurde,» vastas Bø SVT reporteri küsimusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles