Välbe kutsus iraanlased «kõrgetasemelisele võistlusele»: nad loobusid, sest pole lumel veel suusatanud (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Kuna Venemaa murdmaasuusatajad ei saa Planica MMil osaleda, korraldas kohalik suusaliit neile oma võistluse, mis matkib MMi programmi.

Venelased on kohalikus meedias mitmel juhul hõisanud, et koduste võistluste tase on kõva ning kannatab võrdlust ka Planica MMiga. Seejuures on võistlused ka rahvusvahelised, sest lisaks venelastele osalevad seal valgevenelased.

Tegelikult kutsus Venemaa suusaliit nendele võistlustele osalema veel teisigi «sõbralikke» riike, kes erinevatel põhjustel loobusid.

«Kas mitte kasahhid ei võtnud vabatehnikavõistlusest osa? Igatahes kutsusime neid ja ka paljude teiste riikide esindusi, kuid neil polnud teist või kolmandat meeskonda siia saata,» rääkis Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe.

«Olime ühenduses Hiina, Mongoolia ja Iraaniga. Näiteks iraanlased pole veel lumel suusatanud, vaid ainult rullsuusatanud. Hiinal pole aga tugevaid suusatajaid, välja arvatud need, kes võistlevad MK-sarjas. Lisaks on neil ranged koroonapiirangud. Meil oli teistega kontakti, kuid nad loobusid viisakalt,» lausus Välbe.

Sellegipoolest peab Venemaa suusaliidu president võistlusi edukaks. Ta avaldas, et Venemaa suusaliit kaalub järgmisel aastal ka oma Tour de Ski korraldamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles