BLOGI JA GALERII ⟩ Istanbuli EMi 3. päev: seitsmevõistlus pakkus kuhjaga draamat, Nazarovil jäi eesmärk täitmata

Jarmo Jagomägi
, Istanbul
Copy

Istanbulis peetava sise-EMi kolmas päeva oli Eesti spordisõprade jaoks kõige tihedam. Seitsmevõistluses tulid rajale Maicel Uibo, Hans-Christian Hausenberg ja Risto Lillemets, 60 meetri jooksus lõpetas 11. kohaga Karl Erik Nazarov. Põhjaliku ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne võistlust

Seitsmevõistlejad alustavad varakult, Eesti aja järgi juba kell 8. Hommikul tuleb end aga kiiresti käima saada, sest tõotab tulla üks läbi aegade kõrgema tasemega sise-EM. Medali hind võid küündida 6200 punkti juurde.

Uibol on treeningutel on kõik alad «normaalselt välja tulnud». Küll aga võib võistluseelne tunne olla petlik. «Kergejõustikus oleneb [tulemus] nii väikestest nüanssidest. Vahepeal on tunne olnud jube hea, aga välja tuleb jube sit***i. Vahepeal vastupidi,» vaagis ta.

Mullu sise-MMil 6191 punkti ja neljanda kohaga üllatanud Hausenberg loodab tänavu EMi veel vägevamalt esineda. «Olen vaimselt nii enesekindel, alad on läbi tehtud, tunne on hea. Nüüd on vaja nautida, tehniliselt hästi teha, rahvas käima tõmmata ja neil mind käima panna,» teatas ta kindlal pilgul.

Eesti koondise n-ö kolmandal numbril Lillemetsal läks veebruari alguses seitsmevõistlus pigem untsu, ent ta pääses edetabeli alusel võistlema üsna turvaliselt. «Tahaks isikliku rekordi [6089] ära teha, see oleks vahva,» märkis saarlane.

Mullu sise-MMil võimsa rekordiparanduse, 6,55ga neljanda koha saanud Nazarov ihkab vähemalt finaali jõuda ka EMil. «60 meetris loevad nii väikesed sajandikud. Võid joosta kaks sajandikku kehvemini ja jääda [finaali] ukse taha. Lähen mõttega, et jooksen kõik jooksud nii kiiresti, kui suudan. Läksin ka Belgradis eeljookse jooksma nagu finaali,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles