Aigro kordas oma tiitlivõistluste parimat tulemust, Sloveenia võitis MMi esimese kulla (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

Põhja-suusaalade MMil Planicas võitis meeste suusahüpete suure mäe võistluse kuldmedali sloveenilane Timi Zajc. 22-aastane sloveen tõi korraldajamaale esimese kuldmedali nendel tiitlivõistlusel. Ainsa eestlasena põhivõistlusele pääsenud Artti Aigro sai 238,5 punktiga 25. koha.

Zajc tegi kaks väga vägevat hüpet – avavoorus 137,5 m ja finaalis 137 m. Kuigi päeva pikima lennuga ei olnud ta avavooru järel liider, esikoht kuulus hoopis 135 meetrit, kuid 0,7 punkti rohkem kogunud jaapanlasele Ryoyu Kobayasile. Ühtlasi on Zajci kuldmedal Sloveenia suusahüpetele ajalooline, sest varem pole sloveenilane suure mäe MMil kuldmedalit võitnud.

Teises voorus ei olnud jaapanlasel tuulega õnne ning 129,5-meetrine õhulend tähendas hõbemedalit. Selle napsas ta 0,6 punktiga poolaka Dawid Kubacki eest (272,1 punkti). MMi needus käib ikka kannul MK-sarja liidril Halvor Egner Granerudil, kes sai seitsmenda koha (131,0 m ja 130 m).

MMi suure mäe tulemused (esikümme):

Foto: www.fis-ski.com

23-aastane Aigro tegi avavoorus 125,5-meetrise hüppe, sai selle eest 120,5 punkti ning võttis sisse 25. koha. Kuigi teises voorus oli tal võimalik ka oma tulemust parandada, sest vahed olid päris väikesed, siis ta seda ei suutnud.

Vaatamata sellele tegi ta väga korraliku hüppe. Mitte kõige paremates tuleoludes hüpanud Aigro tegi 126,5-meetrise hüppe, sai 118 punkti ja lõpetas võistluse 25. kohal. Sama tulemuse sai ta kaks aastat tagasi Oberstdorfis toimunud MMil. Mullu Pekingi olümpial sai ta suure mäe võistlusel 30. tulemuse.

Homme toimub MMil meeskonnavõistlus. Eesti suusahüppajate etteasted Planica MMil on sellega ühelpool. MK-hooaja lõpuni jääb veel viis etappi, hooaeg lõpeb aprilli esimesel nädalavahetusel. Siis tullakse taas Planicasse, kus toimub lennumäe MM.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles