BLOGI ⟩ Marten Liiv uisutas end maailma üheksandaks meheks

Postimees Sport
Copy
Marten Liiv
Marten Liiv Foto: ©International Skating Union (ISU)

Kiiruisutaja Marten Liiv tuli oma põhialal ehk 1000 meetri distantsil MMil esikümnesse, platseerudes ajaga 1.08,82 üheksandaks. Kuldmedali napsas Hollandis Heerenveenis peetud võistlusel kodupubliku kurvastuseks endale ameeriklane Jordan Stolz, kes tegi nõnda ühtlasi kuldse duubli. Nimelt oli 18-aastane uisutalent parim ka 500 m distantsil.

Enne võistlust:

Marten Liiv on sel hooajal arengus märgatava hüppe teinud. Novembris jõudis Jõgevalt pärit kiiruisutaja MK-sarjas esimest korda poodiumile ning jaanuaris sai ta kaela karjääri esimese tiitlivõistluste medali. Nimelt võitis Liiv jaanuaris EMi sprindi mitmevõistluses pronksmedali.

Pärast EMi võttis Liiv korraks tempo maha ning keskendus ennekõike treeningutele ja MMiks vormi lihvimisele. Eelkõige keskenduti füüsilisele ettevalmistusele ehk veedeti palju aega jõusaalis ja jalgratta seljas.

Enne MMi peetud MK-etapil sai Liiv Poolas peetud võistlustel 10. ja 13. koha. MK-sarja kokkuvõttes hoiab ta 1000 meetri distantsil 10. positsiooni.

MMi alustas Liiv 500 meetri distantsiga. Oma kõrvalalal saavutas ta 17. koha, läbides distantsi ajaga 35,09. Maailmameistriks krooniti 18-aastane USA sportlane Jordan Stolz, kelle võiduaeg oli 34,10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles