VIDEO ⟩ Baskonia purustas Euroliigas otsese konkurendi, Raiestelt efektne pealtpanek

Karl Mihkel Eller
Copy
Baskonia mängijad pärast Valencia alistamist.
Baskonia mängijad pärast Valencia alistamist. Foto: Baskonia/Facebook

Korvpalli Euroliigas võitis Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia 114:75 Valenciat. Eestlaste koduklubi on liigatabelis seitsmendal kohal.

Koduplatsil mänginud Baskonia vajutas gaasi põhja kohe avaveerandil, mis võideti 27:24. Ka teisel veerandil jätkati suureskooriliselt ning poolajapausile mindi Baskonia 57:48 juhtimisel. Teisel poolajal ei näidatud väsimuse märke: kolmas veerand kuulus võõrustajatele 24:16 ning viimane kümme minutit võideti 33:11.

Algviisikusse kuulunud Kotsar teenis 21 minutit mänguaega, viskas 7 punkti, noppis sama palju lauapalle ja andis 2 resultatiivset söötu. Ka Raieste viibis Euroliiga mõistes päris korralikult platsil: ta sai rassida 16 minutit, tema arvele kogunes 4 punkti, 3 lauapalli ja 1 korvisööt. Lisaks näitas 2.04 pikk eestlane oma klassi pealtpanekutes (vaata videot). Kohtumise kõige resultatiivsem oli Baskoonia ääremängija Daulton Hommes, kes viskas 24 punkti.

Baskonia võttis kahe järjestikus kaotuse järel hooaja 14. võidu ning on punktitabelis seitsmendal kohal. Sama arvu võitudega on nende ees Belgradi Partizan, viimasele play-off’i viival kohal on ühe mängu vähem pidanud Istanbuli Anadolu Efes. Valencia sai 13 võidu kõrvale 13. kaotuse ja langes 10. kohale.

Teisipäeval kohtub Baskonia koduse rivaali Madridi Realiga, kes on Euroliiga tabeliliider 18 võidu ja seitsme kaotusega. Enne seda tuleb Baskonial Hispaania kõrgliigas pühapäeval mängida Granadaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles