VIDEO ⟩ Pettunud Rootsi suusataja näitas telekaamerasse keskmist sõrme

Postimees Sport
Copy
William Poromaa (nr 3).
William Poromaa (nr 3). Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Reedel Planicas toimunud põhja-suusaalade MMi meeste 4 x 10 km teatesõidu eel medalimõtteid mõlgutanud Rootsi koondis jäi võistlusel kuuendaks. Rootsi kolmandas vahetuses sõitnud William Poromaa oli tulemuses sedavõrd pettunud, et näitas pärast sõitu Rootsi rahvusringhäälingu (SVT) telekaamerasse keskmist sõrme.

Planicas toimuval põhja-suusaalade MMi meeste 4 x 10 km teatesõidu eel medalimõtteid mõlgutanud Rootsi koondis jäi võistlusel kuuendaks. Rootsi kolmandas vahetuses sõitnud William Poromaa oli tulemuses sedavõrd pettunud, et näitas pärast sõitu Rootsi rahvusringhäälingu (SVT) telekaamerasse keskmist sõrme.

Poromaa andis ankrumees Calle Halfvarssonile teate üle viiendana ning Rootsil oli võimalus võidelda pronksi eest. Lõpuks jagasid Norra ja Soome järel viimasel medalikoha Saksamaa ja Prantsusmaa, peale jäid sakslased. Rootsil tuli lõpuks leppida kuuenda kohaga, sest mööda pääses ka Kanada.

Kolmandas vahetuses neljandat sõiduaega näidanud Poromaa oli tulemuses väga pettunud ning näitas finišialas SVT kaamerasse keskmist sõrme. Ta põhjendas hiljem antud intervjuus, et läks endast välja, sest tema poole olid suunatud mitmed kaamerad. Hetkel, mil medalita jäämise valu oli ränk, murdus 22-aastane sportlane pinge all.

«Nagu nad üritaksid alati minust midagi välja pigistada. Nüüd nad kahjuks said, nii et võib-olla oli see (keskmine sõrm - toim) halb taktika,» kommenteeris Poromaa hiljem SVT-le.

Rootsi on MMi medalitabelis kolmandal kohal (3 kulda, 3 hõbedat ja 3 pronksi). Nende ette jäävad Saksamaa (3 kulda, 6 hõbedat, 3 pronksi) ja Norra (10 kulda, 6 hõbedat ja 5 pronksi). Kokku on medaleid võitnud 12 riigi esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles