Ohvriterohke rongiõnnetus nõudis noore jalgpallitalendi elu

Postimees Sport
Copy
Sel nädalal Kreekas toimunud traagiline rongiõnnetus.
Sel nädalal Kreekas toimunud traagiline rongiõnnetus. Foto: Alexandros Avramidis/Reuters/Scanpix

Kreeka jalgpalli tabas raske kaotus, kui suurte inimohvritega rongiõnnetuses hukkus 22-aastane Iordanis Adamakis.

Nädala alguses sai Kreeka keskosas surma ligi 60 inimest, kui pika pühadenädalavahetuse järel ülikooli naasnud tudengeid täis reisirong sõitis ööl vastu kolmapäeva suurel kiirusel otsa vastu tulevale kaubarongile.

Pisut pärast Lárisa linna läbimist tundsid Kreeka pealinnast Ateenast riigi suuruselt teise linna Thessaloníkisse teel olnud reisijad esmalt tugevat rappumist ja siis valju kõmakat, enne kui rongi aknad justkui plahvatades eest lendasid, selle esimesed neli vagunit rööbastelt välja sõitsid ja kaks esimest ka süttisid.

Üks vagunitest purunes täielikult, mis muutis päästjate sekkumise eriti keeruliseks, teised hävisid osaliselt. Tempe raudteejaama juhile on juba esitatud süüdistus tahtmatus tapmises, surmavate tagajärgedega rongiõnnetuse põhjustamises ja muudes kuritegudes, vahendab Horvaatia päevaleht 24 Sata.

Kreeka portaal Magnesia teatas, et õnnetuse tagajärjel suri ka 22-aastane ründaja Adamakis, kes oli tugevusel teise liigasse kuuluva Thesprotose mängija. Varem mängis ta Kavala ja Rhodose ridades. Mitmed õnnetuses surma saanud reisijad tuvastati DNA-testide abil.

Sotsiaalmeedias avaldas kaastunnet katastroofi ohvritele mängija endine klubi FC Rhodos, mis jätab ühtlasi ära ka oma järgmise liigamängu. Mehe mälestuseks paneb Rhodose klubi oma riietusruumile Adamakise nime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles