PM ISTANBULIS Vana vigastus röövis Uibolt EMi medalivõimaluse: seda auruvedurit enam käima ei saanud

Jarmo Jagomägi
, Istanbul
Copy
Maicel Uibo lahkumas Istanbuli sise-EMi areenilt.
Maicel Uibo lahkumas Istanbuli sise-EMi areenilt. Foto: Tairo Lutter

Istanbuli sise-EMil seitsmevõistluse kõrget kohta jahtinud Maicel Uibo oli sunnitud enne neljandat ala kõrgushüpet katkestama.

«Sama kand, millega kunagi opilaual käisin, on aastaid natukene tunda andud. Praegu annab natuke palju tunda. Päris valus on, » selgitas Uibo ja kinnitas ajakirjanike tähelepanekut, et lonkamist oli märgata juba avaala, 60 meetri jooksu järel.

«Hommikul sain ta enam-vähem soojaks. Jooksu ajal, 60 teises pooles andis jälle mingisuguse valuaistingu igal kontaktil. Ühe soojaga sain kolm ala tehtud, aga pärast pausi enam seda auruvedurit käima ei saanud.»

Maicel Uibo proovis, ent valu oli liialt suur.
Maicel Uibo proovis, ent valu oli liialt suur. Foto: Tairo Lutter

Pärast kuulitõuget jäi päeva umbes kuue tunni pikkune auk. Uibo tegi küll kõrgushüppes soojenduseks mõned katsed, ent võistlemist polnud võimalik jätkata.

«Proovisin soojaks saada, aga lihtsalt ei kanntanud välja,» tunnistas ta.

Kogenud sportlane ei osanud öelda, kuidas täpselt murega edasi tuleb tegeleda. Ta lendab nüüd Tallinna, kus ootavad ees uuringud.

«Õnneks mingisugune aeg on praeguse ja välishooaja vahel. Eelmisel aastal oli [kand] pärast EMi ka päris hull. Piltide pealt näitas, et oli isegi grammi hullem kui praegu,» lisas Uibo. 

Kuigi Põlva vägilane oli Istanbulis võitlemas medali eest, ei lasknud ta masti maha. «Spordivärk,» resümeeris Uibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles