MMil esimesena medalita jäänud Ilves: irooniline oleks neljandat kohta taga nutta, poodiumikoht olnuks ilusa unistuse täitumine

Karl-Joosep Küngas
Copy

Kahevõistleja Kristjan Ilves hoolitses Planicas toimunud põhja suusaalade MMil Eesti koondise parimate kohtade eest. Kui normaalmäel sai Ilves kuuenda koha, siis suurel mäel jäi eestlane esimesena medalita. Kui esialgu jäi just suure mäe neljandast kohast mõru maik suhu, siis paar tundi hiljem tundis Ilves ka rahulolu.

Kristjan Ilves ei läinud Planica MMile medalisoosikuna, ent suutis vaatamata sellele kõrgesse mängu sekkuda. Suure mäe võistlusel oli pikalt ka võimalus noppida karjääri esimene täiskasvanute tiitlivõistluste medal, ent sellest jäi lõpuks 4,3 sekundit puudu. Pärast finišit oli Ilves löödud, ent Postimehega paar tundi hiljem vesteldes vaatas eestlane kõike hoopis positiivsemalt.

«Arvestades tänavust hooaega, siis oleks irooniline taga nutta seda neljandat kohta. Ma ei tulnud Planicasse favoriidina ja poodiumikoht olnuks ilusa unistuse täitumine. Arutasime ka treeneritega, et reaalne paistis koht esikaheksas ja sellest suutsin kahel korral parem olla. Suurel mäel kaotasin ainult hetkel maailma kolmele paremale kahevõistlejale,» alustas Ilves Postimehele antud intervjuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles