Rovanperä taaskohtumine esimese armastusega sai enneaegse lõpu

Copy
Kalle Rovanperä (vasakul).
Kalle Rovanperä (vasakul). Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Eile sõideti Soome autoralli meistrivõistluste etapp Jyväskyläs, kus oli kohal ka valitsev maailmameister Kalle Rovanperä. Ometi ei saanud fännid tema esitusi pikalt nautida.

Rovanperä oli Jyväskylä talverallil stardis oma esimese ralliauto Toyota Starletiga, mille ta on taastanud ja võrreldes varasemaga võimsamaks teinud.

Kuigi algselt kirjutati Soome meedias, et Rovanperä sõidab Starletiga katsetel nullautot, siis tegelikkuses talle seda ülesannet ei antud. Ta tuli rajale pärast nullautot ning pakkus inimestele sõud. Katseaegu ametlikult tal ei mõõdetud.

Küll said fännid nautida maailmameistrit vaid esimesed kaks kiiruskatset, sest seejärel pidi ta tehnilise probleemi tõttu katkestama.

Ralli võitis lõpuks Škoda Fabia R5ga kihutanud Jari Huttunen, kes edestas teiseks tulnud Teemu Asunmaad (Škoda Fabia RS Rally2) 6,2 sekundiga.

Jyväskyläs olid stardis ka kaks Eesti ekipaaži. Klassis SM2 võistelnud Kristjan Kajakas - Ari Tiukkanen lõpetasid oma klassis kaheksandal kohal. Patrick Enok ja Rauno Rohtmets said klassis SM3 viienda koha.

Tagasi üles