BLOGI Verstappen võitis ülikindlalt Bahreini GP, Red Bullile kaksikvõit

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: REUTERS/RULA ROUHANA/SCANPIX

Täna anti avapauk F1 hooajale, kui avaetapp sõideti Bahreinis. Võistlusele startis parimalt stardikohalt valitsev maailmameister Max Verstappen, kes teenis ülikindla etapivõidu. Red Bullile kindlustas kaksikvõidu Sergio Perez ning poodiumi madalaimale astmele tõusis Aston Martinisse kolinud Fernando Alonso.

Enne võistlust:

Täna saab alguse F1 rekordiline hooaeg, kuna tänavu on kavas koguni 23 võidusõitu. Nendest esimene toimub tavapäraselt Bahreinis, kus on hooaega alustatud viimased kolm hooaega.

Parimalt stardikohalt saab lähte valitsev maailmameister Max Verstappen, kelle see oli karjääri teine kvalifikatsioonivõit Bahreinis. Sama suutis ta ka 2021. aastal, ent seni pole ta kunagi suutnud antud võidusõidul triumfeerida.

Kvalifikatsioonis tegid Red Bulli sõitjad parima võimaliku, sest Verstappeni kõrvalt saab lähte tema tiimikaaslane Sergio Perez. Kohe nende taga võtavad koha sisse Ferrari sõitjad Charles Leclerc ja Carlos Sainz jr, kes soovivad korrata möödunud aastal saavutatut, kui Bahreinis nopiti kaksikvõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles