Karistus röövis Eesti vormelitalendilt punktikoha

Christopher Krutto
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: PREMA

Eesti vormelisõitja Paul Aron (Prema) sai täna vormel 3 sarja hooaja esimesel põhisõidul Bahreinis 10. koha.

Üheksandalt kohalt rajale pääsenud eestlane tõusis võistluse algfaasis koha võrra kõrgemale, kuid seitsmendal ringil tuli rajale turvaauto, mis võistlejaterivi kokku tõmbas. 

13. ringil kaotas Aron mitu kohta ning jäi korraks ka tiimikaaslase Zak O'Sullivani seljataha. Aron ja O'Sullivan tegid ka vormelitega kerge kõksu, tänu millele õnnestus Aronil tõusta tagasi 11. kohale.

Lõpuks õnnestus Aronil üks koht veel tõusta ning ta möödus Franco Colapintost ning lõpetas võistluse 10. kohal. Kahjuks läks talle üldarvestuses kirja 11. koht, sest talle määrati sõidu järel rajalt lahkumise ja sellega eelise saamise eest karistus.

Võistluse võitis Gabriel Bortoleto (Trident), kes edestas tiimikaaslast Oliver Goethe. Viimase poodiumikoha võttis Aroni tiimikaaslane Dino Beganovic. Tegelikult lõpetas sõidu esimesena Gabriele Mini, kuid tema sai viiesekundilise ajakaristuse ning see kukutas ta lõpparvestuses kaheksandale kohale.

Aron hoiab Bahreini GP järel F3-sarja üldarvestuses kuue punktiga üheksandat kohta. Esimene 26 silma teeninud Bortoleto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles