Šmiguni omaaegne hooldemees sai Planica MMi viimasel päeval rõõmutantsu vihtuda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
William Poromaa rõõmustamas maratoni pronksmedali üle.
William Poromaa rõõmustamas maratoni pronksmedali üle. Foto: BORUT ZIVULOVIC

Sloveenias Planicas toimunud põhja-suusaalade MMi viimase ala ehk murdmaasuusatamise meeste 50 km klassikasõidus võtsid kaksikvõidu norralased. Pronksmedali üle tundis kaudselt rõõmu ka Kristina Šmigun-Vähi.

Maratonidistants leidis oma lõpplahenduse alles viimasel kilomeetril, mil juhtpunti oli jäänud veel seitse meest: norralased Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth, rootslased William Poromaa ja Calle Halfvarsson ning soomlane Iivo Niskanen. 

Veel 500 meetrit enne lõppu oli punt veel enam-vähem koos, kuid siis, n-ö staadionitõusul, läks kõvemaks andmiseks. Ette jäid veel neli meest: Golberg, Klæbo, Poromaa ja Halfvarsson. 

Päris staadionisirge alguseks oli selge, et Golbergi vastu keegi ei saa. Kui paaristõugete jaoks jagunuks ehk veel paarkümmend meetrit, võinuks Poromaa nurjata ka norralaste kaksikvõidu, kuid Klæbo õnneks tuli päästev lõpujoon enne vastu.

Ainsa meie mehena maratoni sõitnud Alvar Johannes Alev –  Kaare Kasper Kõrge oli küll üles antud, ent ei tulnud starti – ületas finišijoone 35ndana (+8.24,6).

Maratoni esikümme.
Maratoni esikümme. Foto: FIS

Golbergi jaoks on tegemist karjääri esimese individuaalse MM-kullaga, tema varasemad kolm triumfi pärinesid tiimisprindist ja teatesõitudest. 

Tähelepanuväärne oli medal ka Klæbo jaoks, kes vaatamata karjääri jooksul teenitud rohkele kullale ja karrale teenis alles oma esimese tiitlivõistluste medali maratonidistantsilt.

Poodiumi madalaimale astmele tõusnud 22-aastase Poromaa jaoks oli tegemist üldse karjääri esimese tiitlivõistluste medaliga. Temaga koos vihtus võidutantsu ka isa Larry Poromaa, kes oli omal ajal Kristina Šmiguni hooldemees.

Kristina Šmiguni omaaegne hooldemees Larry Poromaa 2001. aastal koos poja Williamiga.
Kristina Šmiguni omaaegne hooldemees Larry Poromaa 2001. aastal koos poja Williamiga. Foto: Toomas Huik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles