Hävitustöö: Liverpool kinkis Manchester Unitedile nende ajaloo suurima kaotuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mo Salah tähistamas Manchester Unitedi võrku löödud väravat.
Mo Salah tähistamas Manchester Unitedi võrku löödud väravat. Foto: CARL RECINE

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas paukusid täna eriti hoogsalt Liverpooli meeste püssid, sest igipõline rivaal Manchester United purustati koguni 7:0. 

Kui mängitud oli 40 minutit, vaatas tabloolt jätkuvalt vastu 0:0 seis ning miski ei ennustanud saabuvat purustustööd. Ka 43. minutil, mil Liverpooli talvine täiendus Cody Gakpo viimaks tabaluku murdis, ei ennustanud miski sellist väravatesadu, mis teisel poolajal algas. 

Ent see siiski tuli: 47. minutil sahistas Darwin Nunez ning kolm minutit hiljem virutas enda teise Gakpo. 

Seejärel tõmbasid Liverpooli mehed veerand tundi hinge, kuniks 66. minutil jõudis sihile Mo Salah ning 75. minutil lõi enda teise ja punaste viienda Nunez.

83. minutil liitus kahe-värava-klubiga ka Salah ning 88. minutil tegi kohtumise lõppskooriks 7:0 vahetusest sekkunud Robert Firmino.

Muljetavaldav tulemus pole siiski Liverpooli ajaloo vägevaim. Nimelt on nad Euroopa karikavõitjate karikasarjas 1974. aastal teeninud ka 11:0 võidu, seda norralaste Stomsgodseti vastu. Premier League'is pärineb Liverpooli suurim võit 2022. aasta augustist, mil Bournemouth purustati 9:0.

Ent Bournemouth on Bournemouth ja Manchester United... Manchester United.

Ja kui Punastest Kuraditest juba juttu teha, siis nenda jaoks tähistas 0:7 allajäämine ajaloo suurimat kaotust. Samasugune kolakas on ajaloos saadud veel 1926. aastal (Blackburn Roversilt), 1930. aastal (Aston Villalt) ja 1931. aastal (Wolverhampton Wanderersilt). Unitedi Premier League'i seni suurim kaotus oli 0:5.

Teises tänases Premier League'i mängus tegid Nottingham Forest ja Everton 2:2 viigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles