Lillemets aitas Eesti 21 medaliriigi sekka, edukaim oli Norra

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Meeste seitsmevõistluses tundsid medalirõõmu nii Eesti (Risto Lillemets, paremal) kui ka Norra (Sander Skotheim, vasakul).
Meeste seitsmevõistluses tundsid medalirõõmu nii Eesti (Risto Lillemets, paremal) kui ka Norra (Sander Skotheim, vasakul). Foto: Tairo Lutter

Istanbulis toimunud kergejõustiku sise-EMil teenis medali ühtekokku 21 riiki ning tänu Risto Lillemetsale kuulub nende sekka ka Eesti. 

Lillemets teenis pronksmedali siis seitsmevõistluses, kus kogus kahe päevaga 6079 punkti. Temast ettepoole jäid vaid norralane Sander Skotheim (6318) ja prantslane Kevin Mayer (6348).

Just Norra oligi MMi edukaim riik, kuid seda mitte tänu Skotheimi hõbedale. Trollidemaale tõid neli kuldmedalit hoopis Karsten Warholm (400 m), Jakob Ingebrigtsen (1500 m ja 3000 m) ning Sondre Guttormsen (teivashüpe).

Nõnda teenisidki norralased viis medalit – mida oli vähem kui Hollandil (7), Suurbritannial (6), Itaalial (6), Belgial (6) ja Prantsusmaal (6) – ent kuldade arvestuses keegi nende nelja kõrvale ei tõusnud.

Medalitabeli teise koha haaras Holland (3-3-1) ja kolmas oli Suurbritannia (3-1-2). Eesti platseerus ühe pronksiga 21. kohale. Läti ega Leedu sise-EMilt medalit ei teeninud, küll said kaks kuldmedalit soomlased.

Medalitabel.
Medalitabel. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles