FOTO ⟩ Ärevad minutid Istanbulis: kukkunud sprinter jäi liikumatult lamama

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Arstid ja korraldajad varjamas, mis Enrique Llopisega täpselt juhtus.
Arstid ja korraldajad varjamas, mis Enrique Llopisega täpselt juhtus. Foto: Tairo Lutter

Istanbulis toimunud kergejõustiku sise-EM oleks äärepealt saanud väga tumedates toonides lõpu, kui tiitlivõistluse viimase ala, meeste tõkkesprindi lõpus kukkus hispaanlane Enrique Llopis nõnda õnnetult, et jäi liikumatult tartaanile lamama.

Medalimõtetega starti tulnud Llopis koperdas viimasel tõkkel, mistõttu kaotas tasakaalu ja kukkus. Seda aga nii õnnetult, et jäi liikumatult staadionikatla keskele lamama. 

Samal ajal kui šveitslane Jason Joseph EM-tiitli üle rõõmustas, ruttasid meedikud juba sprindiraja suunas Llopisele appi. Kärmelt olid sündmuspaigas ka korraldajad, kes varjasid suure valge linaga – täpselt nagu jalgpalli EMil taanlase Christian Erikseni puhul – hispaanlasega juhtunut.  

Paar-kolm minutit oligi staadionikatlas täielik vaikus, kuni viimaks esimesed meedikud rahva suureks kergenduseks pöidla püsti tõstsid ja kinnitasid, et Llopisega on kõik korras. Staadionikatlast viidi hispaanlane minema siiski kanderaamil.

Hispaania kergejõustikuliit andis pärast võistlust teada, et Llopis viidi võistluspaigast kiirabiga haiglasse, kuid ta oli sel ajal juba teadvusel.

Hiljem postitasid nad Twitterisse videopostituse: «Sõnum, mida me kõik pikisilmi ootasime. Enrique Llopisega on kõik korras ja ta soovib tänada kõiki selle toetuse eest, mida talle viimastel tundidel näidati.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles