Kontaveidi ja Kanepi vägiteod näivad mõni kuu hiljem kui ammune minevik

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit.
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Mullu Eesti naiste tennises ühiselt uusi verstaposte maasse tagunud Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi on praeguseks mõlemad maailma edetabelis langenud esisaja teise poolde.

Eelmise aasta Wimbledoni tenniseturniiril tegid Kontaveit ja Kanepi ajalugu, kui mõlemad meie valgepallurid kuulusid suure slämmi turniiril asetatud mängijate sekka.

Veidi pärast seda, oktoobris, said eestlased rõõmustada koguni selle üle, et mõlemad kuulusid maailma edetabelis 30 parema naise sekka. Kontaveit asus siis veel kõrgel 3. kohal, Kanepi tõusis just 29. reale.

Nädal pärast seda hakkas aga kerge langemine, mis vigastuste, ebaõnnestunud turniiride  ja tiheda konkurentsi tõttu on päädinud praeguseks sellega, et mõlemad meie valgepallurid on pudenenud maailma edetabeli esisaja teise poolde.

Värskes naiste tennise maailma edetabelis loovutas Kanepi kolm positsiooni ja paikneb nüüd 51. kohal. Kontaveit küll ühtegi kohta rohkem ei loovutanud, ent asetseb sellest hoolimata 61. positsioonil. Sealt on oodata ilmselt aga veelgi tahapoole pudenemist, sest kõrgetasemelistest USA kevadturniiridest Kontaveit vigastuse tõttu osa ei võta.

Olgu siin ka markeeritud, et viimati ei olnud Eestil maailma esisaja esimeses pooles naistennisisti 2017. aasta mai lõpus, kui Kontaveit oli 53. ja Kanepi koguni 630. tabelireal.

Tabeli tipus ühtegi muudatust polnud, juhib ikka poolatar Iga Swiatek, kellele järgnevad praegu neutraalse lipu all võistlev Arõna Sabalenka ja ameeriklanna Jessica Pegula. 

Naiste maailma edetabel.
Naiste maailma edetabel. Foto: WTA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles