JÄRELVAADATAV ⟩ August välja rabelenud Tartu Bigbank jõudis Pärnu vastu finaalist võidu kaugusele

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias jätkus Pärnu VK ja Tartu Bigbanki duell. Teine kohtumine oli väga kaasahaarav, ent Tartu teenis väga raske 3:2 (23:25, 25:21, 25:27, 25:16, 15:11) võidu.

Enne mängu:

Poolfinaalseeria peetakse kolme võiduni ning esimeses kohtumises alistas Tartu suvepealinlased 3:1 (23:25, 25:23, 25:22, 25:14).

Pärnu pidi hakkama saama Hindrek Pulga, Kaur Erik Kaisi ja Jörgen Vanamõisata. Algkoosseisus jooksid platsile Richard Voogel, Ivory Õuekallas, Tony Tammiksaar, Luiz Henrique Damas, Kristo-Joosep Peterson, Arthur Henrique Pereira ja libero Allar Keskülla.

Tartul ei teinud kaasa põhisidemängija Markkus Keel ja Taavet Leppik. Algkoosseis oli Tartul järgmine: Ronald Järv, Matej Šmidl, Timo Lõhmus, Tamur Viidalepp, Mart Naaber, Kevin Soo ja libero Rait Rikberg.

Pärnu alustas mängu hästi ja suutis avavaatuse enda kasuks keerata, ent seejärel suutsid Tartu mehed oma mängu leida – said tööle servi ja ka sidemängija klapp teistega muutus paremaks ning kaks järgmist tasavägiselt kulgenud vaatust õnnestus Tartul võita. Neljandas geimis Pärnu enam vastupanu osutada ei suutnud ja Tartu tüüris kindlalt mänguvõiduni.

Tartu meeskonna edukaim oli Lõhmus 24 (+15) punktiga, Šmidl panustas 19 punkti (+2) ja Viidalepp 14 silma (+9). Bigbanki vastuvõtt oli 58 ja rünnak 56 protsenti. Blokist saadi üheksa punkti ja servil löödi seitse ässa ning eksiti 17 viga).

Pärnu parim oli 14 punktiga (+9) Õuekallas, 11 punkti (+1) lisas Tammiksaar ja kümme silma (+2) Damas. Pärnu vastuvõtt oli 56 ja rünnak 43 protsenti, blokiga saadi kaheksa ja serviga neli punkti (14 viga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles