Venemaa suusakoondise peatreener: norralastel on range tsensuur. Meie sportlasi arvamuse avaldamise eest ei karistata (1)

Christopher Krutto
Copy
Juri Borodavko
Juri Borodavko Foto: Margus Ansu

Venemaa murdmaasuusatamise koondise peatreener Juri Borodavko kritiseeris norralasi, kes peavad tema arust elama tsensuuris. Küll ei ole asjad väidetavalt nii Venemaal.

Venemaa väljaanne Sport-Express tegi Borodavkoga loo, kui Malinovkas sai läbi Planicas toimuvat põhja suusaalade MMi kopeerinud «rahvusvaheline» võistlus, kus osalesid Venemaa ja Valgevene sportlased.

Kui Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe pidas võistlust edukaks ja kutsus sinna edaspidi osalema ka sõbralikke riike – näiteks Iraani –, siis Borodavko arvates peaksid venelased ikkagi parimate vastu võistlema.

«Soovime, et võistlusel osaleksid parimad, mitte ainult turistid. Detsembris saatsime oma sportlased Hiinasse ja sealne suusavõistlus oli lihtsalt sõu. Neil ei olnud võistluslikku väärtust,» rääkis Borodavko.

Seejärel võttis ta aega, et sarjata igipõliseid rivaale norralasi, kes said venelaste puudumisel meeste murdmaasuusatamist Planical valitseda.

«Praegu on Norra meie suhtes ebasõbralik riik. Nad ajavad väga agressiivset poliitikat meie vastu. Nad on väga suletud ja politiseeritud. Neil on peal väga range tsensuur. Suurtel võistlustel on alati pressijuht nendega koos, ilma temata ei tohi nad ühtegi intervjuud anda. Ta hoiab ohje enda käes, kontrollib, parandab ja vihjab, mida sportlased võivad öelda,» väitis ta.

Küll ei ole tema sõnul selliseid probleeme venelastel. «Kellelgi ei keelata midagi öelda. Me kõik räägime ja sportlastel on väga erinevad arvamused. Sellest saab järeldada, et kõik võivad vabalt rääkida. Keegi ei jälgi neid ega dikteeri, mida nad võivad öelda. Sportlasi ei karistata oma arvamuse avaldamise eest,» sõnas Borodavko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles