Tartu Ülikool lõi käed Liibanonis säranud ameeriklasega

Postimees Sport
Copy
Dontarius James.
Dontarius James. Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Tartu Ülikool Maks & Moorits täiendas oma meeskonda ameeriklasest ääremängija Dontarius Jamesiga. 200 cm pikkune ääremängija teeb oma debüüdi Tartus teisipäeval Ogre vastu.

23-aastane ameeriklane Dontarius James mängis ülikoolikorvpalli Xavieri ja Jacksonville ülikoolide eest. Hooajal 2020-21 kogus ta Jacksonville Dolphinsi ridades 22 mängu keskmisteks 17,5 punkti, 4,3 lauapalli ja 1,1 söötu. Viimase ülikooliaasta kuulus James Howardi ülikooli meeskonda, aga üleminekureeglite tõttu ametlikke mänge ei mänginud, seisab Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi pressiteates.

Esimese võimaluse profina sai James Liibanonis Byblose klubis, millega ta liitus 2022. aasta detsembris. Viie mänguga sai ta kirja keskmiselt 17,6 punkti, 8,6 lauapalli ja 1,8 korvisöötu. Byblosel tekkis aga finantsilisi probleeme ja nii jõudis James üleminekuakna viimase täiendusena Tartusse.

Tartu Ülikool Maks & Moorits hoiab Eesti-Läti liigas 18 võidu ja kaheksa kaotusega neljandat kohta. Sel nädalal peavad tartlased kolm mängu, neist kaks kodus. Dontarius James teeb oma debüüdi Tartu särgis ja kodupubliku ees teisipäeval, 7. märtsil BK Ogre vastu. Neljapäeval, 9. märtsil võõrustab Tartu meeskond BC Kalev/Cramot ning laupäeval sõidab Rakverre mängima sealse BC Tarvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles