Eesti noortekoondislased liitusid Poola tippklubiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Neste Sport Groupi agent Andrei Stepanov (vasakul) koos Maksim Kalimullini ja Stevin Kergega.
Neste Sport Groupi agent Andrei Stepanov (vasakul) koos Maksim Kalimullini ja Stevin Kergega. Foto: Facebook / Nesta Sport Group

Eesti jalgpalli noortekoondislased Maksim Kalimullin ja Stevin Kerge pühkisid 16-aastaselt kodumaa tolmu jalge alt ja liitusid Nesta Sport Groupi agentuuri vahendusel Poola tippklubi Varssavi Legiaga.

16-aastane Kalimullin pallis mullu FC Tallinna ridades tugevuselt kolmandas liigas ehk Esiliiga Bs, kus oli 33 tabamusega ka liiga parim väravakütt. Just tema väravad aitasid FC Tallinnal tõusta tänavuseks hooajaks Esiliigasse.

U17 noortekoondises on suvel ka Hollandi kõrgliigaklubi FC Utrechti juures testimas käinud Kalimullinil kirjas 14 kohtumist, mille käigus löönud koguni 10 väravat.  

Aprillis 17-aastaseks saav Kerge kuulub samuti Eesti U17 noortekoondisesse ning tema näitajad on 5 kohtumist ja 2 mängu. Klubitasandil on noormees siiani kuulunud Soome tipu HJK noortemeeskonda.

Varssavi Legia näol on tegemist Poola edukaima klubiga, mil ette näidata 15 riigi meistritiitlit ja 19 karikavõitu. Käimasoleval hooajal hoitakse liigatabelis teist kohta, 23 vooru järel jäädakse liidripositsioonil paiknevast Częstochowa Rakówist maha üheksa punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles