BLOGI ⟩ Kanepil tuli USAs agressorriigi esindaja paremust tunnistada

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Tairo Lutter

Naiste Eesti tennise esireketil Kaia Kanepil (WTA 51.) tuli WTA 1000 kategooria Indian Wellsi tenniseturniiri avaringis tunnistada Valgevene esindaja Aliaksandra Sasnovitši (WTA 44.) 6:3, 7:6(5) paremust.

Kanepi omas kohe avageimis kaht murdepalli, kuid paraku ei õnnestunud eestlannal neid ära kasutada. Seejärel suutsid mõlemad muretult oma pallingut hoida, kuniks jõudis kätte kaheksas geim, mil oma esimese murdepalli teenis Sasnovitš. 

Võimalust haistes ei hakanud valgevenelanna pikalt mõtlema, vaid kasutas selle ära, asus 5:3 juhtima ning vormistas kohe järgmises geimis ka avaseti 6:3 võidu. 

Teises setis nägi tunduvalt rohkem üles-alla mängu ja seda mõlemalt poolt. Kohe teises geimis pääses Kanepi murdega ette, ent nadi pallinguprotsent ei võimaldanud seda järgmises geimis hoida. Sasnovitš murdis vastu.

Teistkordselt pääses Kanepi murdega ette kuuendas geimis, kuid ka siis ei õnnestunud tal edu hoida, vaid Sasnovitš viigistas kärmelt. 

Üheksandas geimis, seisult 4:4, oli omakorda valgevenelanna see, kes murdega ette pääses. Selg vastu seina olukorrast suutis Kanepi siiski välja tulla ja sett kiiresse lõppmängu viia. 

Ka seal nägi minimurdeid vasakule ja paremale, kuid lõpuks suutis Ameerika mägedelt edukana väljuda Sasnovitš. 

Kuigi Kanepi lõi kohtumises 2 ässa vastase 0 vastu, tegi ta ka 7 topeltviga vastase 4 vastu. Jõulisemalt kaldusid kaalukausid Sasnovitši kasuks serviprotsentide võrdluses: esimese servi õnnestumine (64% vs. 47%).

Järgmisena astub Sasnovitšile vastu Läti esireket Jelena Ostapenko (WTA 26.). Kanepi jääb aga samuti USAsse, sest kahe nädala pärast algab seal Miami Open.

Sasnovitš - Kanepi kohtumise statistika.
Sasnovitš - Kanepi kohtumise statistika. Foto: Flashsore

Enne mängu:

37-aastane Kanepi on temast üheksa aastat noorema Sasnovitšiga varem kohtunud kahel korral. 2015. aasta Marseille turniiril jäi 6:3, 5:7, 6:2 peale valgevenelanna, tänavu Adelaide'is oli 4:6, 6:1, 6:4 parem Kanepi. 

Kanepi ja Sasnovitši matši võitja läheb teises ringis vastamisi turniiril 24. asetust omava Läti esireketi Jelena Ostapenkoga (WTA 26.). 

Maailma esikahekümnesse kuuluvatest mängijatest on Indian Wellsist puudu vaid dopingujuhtumi tõttu ajutist võistluskeeldu kandev rumeenlanna Simona Halep (WTA 19.). Meie teine tennisist Anett Kontaveit (WTA 61.) on jätkuvalt vigastatud, mistõttu Indian Wellsis kaasa ei löö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles