Skandaali sattunud vennad Böd pidid konkurentide nurina tõttu plaane muutma (1)

Christopher Krutto
Copy
Johannes Thingnes Bö (vasakul) ja Tarjei Bö.
Johannes Thingnes Bö (vasakul) ja Tarjei Bö. Foto: Vincenzo Pinto/AFP/Scanpix

Laskesuusatamise MK-sari jätkub sel nädalal Rootsis Östersundis, kuhu sportlased ja nende abijõud reisisid rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) tellitud tšarterlennuga. Sinna soovisid algselt pääseda ka koroonaviirusega nakatunud vennad Johannes Thingnes ja Tarjei Bø.

Nimelt avaldasid vennad laupäeval pärast jälitussõidu kaksikvõitu, et andsid enne seda positiivsed koroonaproovid. Ometi teatas Norra laskesuusakoondise mänedžer Per Arne Botnan pühapäeval, et nad reisivad Tšehhist Norrasse koos teiste sportlastega.

Selle peale tõstsid mitmed konkurendid kohe kisa. «Minu arust ei ole see õige. Teised võivad haigeks jääda, see pole saladus. Kui ma oleksin haige, siis sõidaksin. Ma ei läheks lennuki peale,» ütles näiteks sakslane Benedikt Doll.

Nii teataski Norra laskesuusaliit pühapäeva õhtul, et Johannes Thingnes ja Tarjei muutsid reisiplaane. «Nad reisivad nüüd Prahast liinilennuga ja valmistuvad hooaja viimasteks võistlusteks Östersundis ja Holmenkollenis kodupinnasel. Kõige varem võistlevad nad pühapäeval,» seisis seal.

Kuigi konkurentide arust oli Böde plaan vastutustundetu, siis Botnan kaitses neid. «Meie arstid ütlesid, et lennuki pardal on kõige turvalisem üldse olla, sest seal vahetub õhk koguaeg. Ja me istume seal maskides,» seletas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles