Kopeerimise meistriteos: Aston Martin näitas taas, kuidas parimatelt õppida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Fernando Alonso võitis kohe esimesel katsel Aston Martiniga karika, kui teenis Bahreinis kolmanda koha.
Fernando Alonso võitis kohe esimesel katsel Aston Martiniga karika, kui teenis Bahreinis kolmanda koha. Foto: Alex Galli / IPA / SCANPIX

Kuninglikus vormelisarjas F1s on aastaid valitsenud kolm meeskonda, kes enda kõrvale pole sisuliselt ühtki konkurenti lubanud. Tänavu on olukord vastupidine, sest tuhast on kerkinud legendaarse autofirma Aston Martini vormelitiim, kes omab autot, millega saab igal nädalavahetusel poodiumikohtade eest heidelda.

Alates 2010. aastast on F1s koore riisunud Mercedese, Red Bulli ja Ferrari meeskonna sõitjad. Nendel tippmeeskondadel on kõige enam finantsi, et igal aastal ette valmistada vormel, mis konkureerib tiitli nimel. Lisaks on nendel kasutada insenerid, kelle kogemuse vastu pole väiksematel tiimidel midagi panna. Nad lihtsalt oskavad ehitada vormelit, millega on kõrge positsioon enamasti tagatud.

Siiski näitab tänavune hooaeg, et aastaga on võimalik imet teha ja suurtele kaikaid kodarasse visata. Täielikust mudast on tõusnud Suurbritannias baseeruv Aston Martini meeskond, kes näitas enda võimekust juba talvistel testisõitudel ning kinnitas enda tugevust hooaja esimesel võidusõidul Bahreinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles