Latvala kauaaegne kaardilugeja mõisteti tingimisi vangi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila.
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Foto: Lavadinho

Jari-Matti Latvala omaaegne paarimees Miikka Anttila võib küll olla MM-sarja staažikaim kaardilugeja – soomlasel on ette näidata 220 rallilähet – kuid seaduse silmis on ta täpselt samasugune kodanik nagu kõik teised.

Nõnda tuleb ka Anttilal makse tasuda, kuid nagu soomlaste väljaanne Ilta-Sanomat kirjutab, on staažikas legendimeister nendest kõrvale hiilinud. Säärane tegutsemine ei jäänud aga märkamata Soome maksuametil, kes mehe pihtide vahele võttis ning karistuseks ka tingimisi vangi mõistis. Karistuseks määrati aasta ja neli kuud.

Anttila nihverdas maksudega aastatel 2015, 2017 ja 2018, mil jättis deklareerimata 612 000 euro eest sissetulekuid. Nõnda lootis ta pääseda 331 500 euro ulatuses maksudest.

Pihtide vahele jäänuna soostus Anttila võlgu jäädud summa küll kohe tasuma, ent karistusest see teda ei päästnud. Kuna kaardilugeja oli protsessi ajal aga koostööaldis, piirdutigi kõigest tingimisi vangistusega, mis läheb täitmisele ainult siis, kui mees uuesti maksupettusega vahele jääb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles