WRC-sari kutsub? Sébastien Loeb otsustas võistluskalendris kõvasti ruumi teha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Francois Flamand

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb tegi hiljuti oma võistluskalendris kõvasti ruumi, kui otsustas loobuda Extreme E sarjas tiitli kaitsmisest.

Loeb kihutas mullu Lewis Hamiltoni tiimi X44 ridades ning krooniti Cristina Gutierreziga ka meistriks. Tänavusel hooajal prantslane aga tiitlit kaitsma ei lähe ja Gutierrezi paariliseks on hoopis rallikrossist tuntud jamaicalane Fraser McConnell.

Päris tühi Loebi kalender siiski pole. Nimelt lööb prantslane tänavu kaasa ka W2RC ehk kestvussõitude meistrivõistlustel, kus esindab Bahrain Raid Xtreme meeskonda. Ent seal on kavas kõigest viis etappi, mis jätab Loebile aega ja võimalust autoralli MM-sarja naasmiseks.

Mullu kihutas 49-aastane vanameister M-Spordiga neljal etapil. Monte Carlos oli ta esimene ning kuigi liidripositsiooni hoidis ta põgusalt ka Keenias, Portugalis ja Kreekas, jäi sealt talle näppude vahele vastavalt kaheksas koht ja kaks katkestamist.

Kõnealused kolm kruusaetappi on autoralli MM-kalendris ka tänavu ning toimuvad täpselt aegadel, mil kestvussõitude kalendris ühtegi osavõistlust kavas pole. Autoralli MM-sari jätkub muidu järgmisel nädalal Mehhiko ralliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles