Jääl õnnetult kukkunud hokimängija jäi halvatuks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mike Glemser.
Mike Glemser. Foto: Instagram @glemser_97

Saksa hokimehe Mike Glemseri elu muutus veebruari alguses täielikult, kui ta õnnetu kokkupõrke tagajärjel halvatuks jäi. 

Omaaegse Saksamaa noortekoondislase jaoks leidis saatuslik hetk aset Rosenheimi Starbullsi ja SC Riessersee vahelises kohtumises. Mängu üheksandal minutil põrkas Glemser kokku vastasmängijaga, pärast mida lendas pea eest portesse.

Kui üldjuhul tõustakse pärast säärast, võrdlemisi tavapärast mänguintsidenti ikkagi paari sekundi pärast püsti, siis 25-aastane Glemser seda ei teinud. Jääle rutanud meedikutel kulus seejärel mitu minutit, et mees kanderaamile tõsta, kiirabiautosse viia ja haiglasse sõidutada. 

Seal selgus ka karm tõde: Glemser oli murdnud 4. ja 5. selgroolüli. Arstid küll üritasid mitme operatsiooniga mehe olukorda parandada ja ta viibis kümme päeva ka kunstlikus koomas, kuid praeguseks on karm tõsiasi, et sakslane on kaelast altpoolt halvatud.

«Kui ma seda kuulsin, siis mul läks süda pahaks ja tekkisid külmavärinad,» kommenteeris Glemseri lapsepõlvesõber, samuti hokimängijana elatist teeniv Tobias Fohrler. 

Tema eestvedamisel on aga algatatud rahakogumine, et võimaldada Glemserile parimat võimalikku ravi. Paraku ei käi siinkohal jutt mitte kõndima hakkamisest - see on arstide sõnul sakslase puhul välistatud - vaid hoopis siseorganite töös hoidmisest. 

Nimelt on halvatuse tulemusena streikimas Glemseri seede- ja hingamissüsteem, mistõttu vajab ta igapäevaselt aparaatide abi. See kõik nõuab aga finantsi, mida tema perel liiga palju pole.

Nõnda tõttaski Saksamaa hokikogukond Fohrleri eestvedamisel Glemserile appi. Kõigest paari päevaga koguti 250 000 eurot, praegu on mehe toetuseks korjandusringilt saadud juba ligemale 400 000 eurot.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles