Kohtunikuga jõhkrutsenud endisele rahvuskoondise kaptenile määrati eluaegne keeld

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: OMAR HAJ KADOUR

Süüria jalgpalliliit (SFA) määras eluaegse võistluskeelu endisele meeste rahvuskoondise kaptenile Ahmed Al-Salehile, kes kasutas kohtuniku kallal vägivalda.

Kahetsusväärne intsident leidis aset möödunud reedel, kui Süüria kõrgliigas läksid omavahel vastamisi Al-Jaishi ja Al-Wathba.

Nimelt tegi 33-aastane kaitsja seal vea, mis oli kohtuniku hinnangul väärt punast hoiatuskaarti. Al-Saleh selle otsusega päri polnud ning hakkas enda rahulolematust demonstratiivselt väljendama. 

Esimese hooga piirdus ta «kõigest» õigusemõistja sõimamisega, kuid seejärel sülitas ta kohtuniku pihta ning tõukas ta pikali, hakates seejärel arbiiterit veel ka jalgadega peksma.

Pöörastunud Al-Salehi ohjeldamiseks läks tarvis mõlema meeskonna mängijaid, kes mehe kättpidi kohtuniku juurest ära tirisid ja riietusruumi toimetasid.

SFA vaatas vahejuhtumile nüüd otsa ning otsustas Al-Salehile määrata eluaegse jalgpallis tegutsemise keelu. See tähendab, et endine rahvuskoondise kapten ei tohi mitte ainult enam palliplatsile joosta, vaid ei saa edaspidi üldse jalgpallivallas (sh treenerina) tegutseda.

Lisaks määrati mehele 1,5 miljoni Süüria naela (ca 565 eurot) ja tema koduklubile Al-Jaishile 3 miljoni Süüria naela suurune rahatrahv.

Al-Saleh on lõviosa karjäärist veetnud kodumaal Süürias, vaid korraks, hooajal 2017/18, teenis ta vuttmänguga elatist Hiina kõrgliigas Jinaye Henani ridades. Süüria koondises tegi kaitsja debüüdi 2008. aastal ning on praeguseks kodumaad esindanud ühtekokku 56 mängus ja löönud kaks väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles