171 kg kaalunud skandaalne jalgpallur hakkas oma tervist päästma

Postimees Sport
Copy
Neil Ruddock.
Neil Ruddock. Foto: Instagram @neilrazorruddock25

Endine Inglismaa tippjalgpallur Neil «Razor» Ruddock sattus oma tervisega kriitilisse seisu, kui kaalus ühel hetkel 171 kilogrammi. Nüüd on asunud ta asja parandama.

54-aastane Ruddock oli juba karjääri ajal tuntud oma tavalisest kõrgema kaalu poolest ning see tuli temaga kaasa ka siis, kui sportlaskarjäär sai läbi. Ühel hetkel kaalus ta lausa 171 kg ning tunnistas, et olukord oli kõige hullem koroonapandeemia ajal, kui ta sisuliselt kodust ei lahkunud.

Endine tippsportlane tunnistas, et muutus laisaks ja sõi nii palju maiuseid, kui ihk ihaldas. «Sõin palju-palju kiirtoitu ja tegin peekonivõileibu, et lihtsalt midagi teha. Ja kui Uberi tellimused hakkasid tulema, siis tellisin koguaeg jäätist. See oli hull,» tsiteerib Marca Ruddockit.

Ühel hetkel hakkasid arstid aga muretsema ning utsitasid teda kiirelt kaalus alla võtma, et vähendada südameataki ohtu. Nii käis ta operatsioonil, kus tema magu kunstlikult vähendati. Tänu sellele kaotas ta umbes 50 kg ning tõenäoliselt päästis oma elu.

Ruddocki hüüdnimeks on «Razor» ehk eesti keelde tõlgituna habemenuga ning oma karjääri jooksul oli ta selle ka igati välja teeninud.

Sportlaskarjääri jooksul Liverpooli, Tottenhami, West Hami ja teisi väiksemaid klubisid esindanud Ruddock murdis vastastel mitmeid luid. Näiteks 1996. aastal sõitis ta reservtiimide mängus Manchester Unitedi toonasel tähel Andrew Cole’il mõlemad jalaluud puruks.

2010. aastal Talksportile antud intervjuus viskas Ruddock nalja, et tegelikult ei soovinud Cole’il kahte jalga murda, vaid ühte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles