Soomlased tõestasid suusatamise MMi farssi, FISi murdmaasuusatamise juht asus kaitsele

Christopher Krutto
Copy
Naiste 30 km suusamaraton Planica MMil.
Naiste 30 km suusamaraton Planica MMil. Foto: Borut Zivulovic/Reuters/Scanpix

Soome suusatajad tõestasid, et Planica MMil sõideti maratonidistantsidel lühemad distantsid kui oli plaanis. Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) murdmaasuusatamise alajuht Michal Lamplot oli sellest üllatunud.

Soome meedias on jagatud mitmete suusatajate GPS-andmeid, mis näitavad, et nii meeste kui naiste suusamaratonid olid lühemad, kkui paberil kirjas. Näiteks naiste maratonil näitas Krista Pärmakoski spordikell, et ta oli läbinud 27,03 km ja Johanna Matintalo puhul oli distants 27,04 km.

Lamplot ei olnud enne Iltalehti tema poole pöördumist taolisest diskussioonist teadlik. Tema sõnul vastas rada FISi reeglitele. «Meil on võistlustele tolerantsuslimiit. Ma ei ütle, et sõidud olid täpselt 30 ja 50 km pikad, aga nad olid tolerantsuse limiidis,» rääkis ta.

FISi reeglite järgi võib distants olla määratud pikkusest kas kuni 10 protsenti pikem või kuni viis protsenti lühem. Ometi on Soome meedias avaldatud näidud madalamad kui tolerantsuslimiit.

Lamplot ei vaidle sportlaste GPS-andmetele vastu, sest ei ole täpselt kõigega kursis. Tema sõnul võib seda mõjutada sportlase suusajooned võib Sloveenia mägedes olev kehv GPSi ühendus.

«Raja ettevalmistamine on pikk ja väga keerukas protsess. Ma olen täiesti kindel, et mõõtmised olid korrektsed,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles