Uskumatu: jalgpalli tippkoondises võib debüteerida ründaja, kes alles mõni aasta tagasi mängis Euroopa nõrgimas liigas

Christopher Krutto
Copy
Andrea Compagno (sinises).
Andrea Compagno (sinises). Foto: IMAGO/sport pictures-Razvan Pasarica/Scanpix

Eesti jalgpallikoondislase Joonas Tamme klubikaaslane Rumeenia meeskonnas FCSB-s Andrea Compagno lisati Itaalia koondise esialgsesse nimekirja.

Mõni päev tagasi avaldas Itaalia koondise peatreener Roberto Mancini esialgse nimekirja mängijatest, kes võivad võtta osa märtsi lõpus aset leidvatest mängudest Inglismaa ja Maltaga. Mõneti üllatuslikult sattus sinna nimekirja ka Compagno.

Uudist kinnitas Rumeenia portaalile Orange Sport FCSB tegevdirektor Mihai Stoica. «Meil pole ühtegi mängijat olnud, kes saaks sellisel tasemel koodnisekutse. Kõik teavad, et FCSB on hea koht jalgpalluritele enda näitamiseks. Paljud mängijad ei olnud enne meie juurde tulekut rahvuskoondistes,» sõnas Stoica.

Mancini sõnul on ta mängijat jälginud juba viimased kaks aastat. «Ta alati mängib ja skoorib. Ma panin ta esialgsesse nimekirja ja hiljem vaatame, milline on olukord. Probleemid on tõsised,» vihjas Itaalia koondise loots sellele, et mitmed ründajad on vigastuste tõttu hetkel väljas.

Compagno karjääri käik on suhteliselt omapärane. Ta alustas oma teekonda Itaalia tugevuselt neljandal liigatasemel Serie D-s. Sealt suundus ta edasi San Marinosse, kus tuli Tre Fioriga riigi meistriks. 2020. aasta juulis liitus ta Rumeenia toonase esiliigaklubi U Craiova 1948-ga, aidates nad kõrgliigasse. Möödunud aasta augustis lõi ta käed FCSBga, kus on löönud 29 mänguga 17 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles