Treener keelas tippsportlasel seksida

Christopher Krutto
Copy
Kim Bui.
Kim Bui. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Saksamaa võimleja Kim Bui avaldas hiljuti, kui karmid reeglid treener talle sätestas

Saksamaad kolmel olümpial esindanud Bui avaldas oma autobiograafias «45 sekundit», et tema treener kaalus Buid regulaarselt ja piiras tema toitumist. Lõpuks viis see buliimiani.

«Ma oksendasin ja oksendasin, kuni midagi välja tuli. Pärast seda ma rippusin WC-poti küljes nagu narkosõltlane, kes oli ennast süstinud,» vahendab Blick sportlase sõnu.

Lisaks sellele piiras treener ka tema eraelu ning ei lubanud tal poiss-sõbraga seksida. Ta põhjendas keeldu sellega, et lutikad võivad tema sportlikku sooritust mõjutada.

Rohked reeglid mõjusid sportlasele karmilt. «See oli piin,» tunnistas ta.

Nüüd võitleb Bui selle eest, et noored sportlased teaksid, kuidas võtta tõsiselt toitumishäiretele viitavat käitumist.

Kuigi treeneri reeglid olid ülikarmid, siis ei soovi Bui oma endist juhendajat demoniseerida, kuigi rõhutab ka seda, et treeneri ja sportlase vaheline suhe ei olnud normaalne.

«Ma tundsin väga tugevalt, et sõltusin temast, mis takistas mul endaks kasvada. Ma nägin ennast alati väikse võimlejana ja mitte kunagi täiskasvanuna, austatud inimesnea. Me ei suhelnud nagu võrdsed,» ütles 34-aastane Bui.

Ta lõpetas karjääri pärast mulluseid Euroopa meistrivõistluseid Münchenis, kus võitis Saksamaa koondisega koos pronksmedali. 2011. aastal võitis kahekordne Saksamaa meister EMilt individuaalvõistluse pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles