Karjääri ühe parema sõidu teinud Tomingas sai magusa võimaluse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Tairo Lutter

Laskesuusatamise MK-sari jõudis Rootsi ja sel nädalal heideldakse Östersundis. Täna sõidetud naiste 15 km tavadistantsil teenis Eesti koondise parimana Tuuli Tomingas 15. koha, millega tagas võimaluse osaleda ühisstardiga sõidus.

Tomingas on sel hooajal teinud parimad sõidud just tavadistantsidel, kus lasketiirus on igal tabatud märgil suurem tähtsus. Teatavasti järgneb tavadistantsil möödalasu eest karistusminut, mis lisatakse sportlase lõpuajale.

MMil koguni kuuenda koha saanud Tomingas ei olnud suusarajal täna küll maailma 30 parema hulgas, ent hea laskmisega tagas ta endale hooaja parima tulemuse MK-sarjas. Tomingas hakkas sõitma esikümnesse, ent viimases lasketiirus tehtud üks eksimus ei lubanud 15. kohast kõrgemale ronida, kaotust võitjale 3.18,0. Siiski on see tulemus tema karjääri paremuselt kolmas.

Tänaste tulemustega pandi paika ka stardirida pühapäeval sõidetavaks ühisstardiga sõiduks. Seal osalevad MK-sarja üldarvestuse 25 paremat ning lisaks tänase võistluse viis edukamat, kes ei kuulu eelnevalt mainitud nimistusse. MK-sarja üldarvestuses 50 parema seast väljas olev Tomingas sai neljanda vabaks jäänud pileti ning viimasena tagas endale koha itaallanna Hannah Auchentaller, kes teenis 17. koha.

Naiste tavadistantsil näitasid võimu Itaalia laskesuusaässad Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi. Mõlemad itaallannad läbisid lasketiirud puhaste paberitega ning sedapuhku jäi peale Wierer, kes edestas koondisekaaslast 25,5 sekundiga. Viimasena mahtus pjedestaalile Denise Herrmann-Wick, kes jäi võitjast ühe eksimuse juures maha juba 1.38,8.

Eesti koondises olid rajal veel ka Regina Ermits, Susan Külm ja Johanna Talihärm. Ühe möödalasu teinud Ermits sai 50. koha (+5.47,7), Külm pidi kolme möödalasu tõttu leppima 57. positsiooniga (+6.03,0) ning Talihärm jäi viie trahviminutiga 70. kohale (+7.38,6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles