Karjäärile punkti panemisele mõelnud laskesuusaäss lõpetas võidupõua

Karl-Joosep Küngas
Copy
Benedikt Doll.
Benedikt Doll. Foto: EPA/Anders Wiklund/Scanpix

Östersundis peetav laskesuusatamise MK-etapp jätkus meeste 20 km jälitussõiduga. Enam kui aasta kestnud võidupõua lõpetas Benedikt Doll, kes suutis esmakordselt karjääris läbida tavadistantsi möödalaskudeta.

Meeste konkurentsis oli Östersundis kõik täiesti lahtine. Mitmed tippsõitjad on sattunud koroonaviiruse küüsi ning nende hulgas Johannes Thingnes Bö, kes valitsenud tänavust MK-sarja. Lisaks talle jättis MK-sarja üldarvestuse 10 paremast mehest Östersundi sõitmata Tarjei Bö, Sturla Holm Lägreid ja Quentin Fillon Maillet.

Suursoosikute puudumise kasutas oivaliselt ära sakslane Benedikt Doll. Märtsis 33. sünnipäeva tähistav Doll oli pikalt kaalumas ka karjääri lõpetamist, ent otsustas ikkagi veel aasta võrra jätkata. Täna kinnitas sakslane, et kuulub endiselt maailma laskesuusatamise paremikku.

Esimest korda suutis üsna ebastabiilse laskmise poolest tuntud Doll läbida kõik neli lasketiiru eksimusteta. Ta oli 91 finišeerinu seas üldse ainus, kes sellega külmas Östersundis hakkama sai. Veatu laskmine tõi sakslasele ka ülikindla võidu. Karjääri esimese poodiumikoha teeninud Tomasso Giacomel kaotas Dollile 1.09,1 ning tavadistantsi väikse kristallgloobuse võitnud Vetle Sjaastad Christiansen jäi ühe eksimuse juures sakslasest 1.11,5 kaugusele.

Eesti koondises oli täna rajal Raido Ränkel, Robert Heldna ja MK-sarjas debüteerinud Jüri Uha ja Marten Aolaid. Ränkel teenis 59. (5 eksimust, +7.03,9), Heldna 81. (4, +11.00,9), Uha 86. (3, +11.40,9) ja Aolaid 87. koha (3, +11.41,0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles