GALERII ⟩ Eesti koondis alistas EM-valikmängus Iisraeli

Karl-Joosep Küngas
Copy

Eesti meeste käsipallikoondis alistas Kalevi spordihallis toimunud Euroopa meistrivõistluste valikmängus Iisraeli 30:28 (16:12).

Koduväljakul mänginud eestlased alustasid kohtumist võimsalt, kui avapoolajal võideldi endale kätte 10:5 eduseis. Iisrael püüdis mängu agressiivsemaks muuta ning veidi enam nähti ka väravaid, ent pikemale pausile mindi Eesti koondise 16:12 juhtimisel.

Teisel poolajal suutis Eesti eduseisu hetkeks ka kuuele väravale paisutada, ent lõplikult midagi ära ei otsustatud. Iisrael avaldas kõva vastupanu ning Eesti koondise karistusminutite tõttu jõudsid külalised veel parimal juhul kahe silmani, ent enamaks võimelised poldud. Lõpusireeni kõlades särasid tablool Eesti 30:28 võidunumbrid.

Üleplatsimehena viskas Karl Toom 11 väravat. Mihkel Lõpp ja Martin Johannson toetasid teda vastavalt kuue ja nelja tabamusega. Iisraeli kasuks tõi resultatiivseimana Yonatan Dayan üheksa väravat.

Pikalt võiduta olnud Eesti käsipallikoondis avas nüüd ka EM-valiksarja kolmandas grupis punktiarve. Eesti hoiab kahe silmaga kolmandat positsiooni ning omab endiselt elus võimalust pääseda EM-finaalturniirile. Tšehhi jätkab kolmandas grupis täiseduga esikohal, Islandil on neli silma. Iisrael, kellega Eesti kohtub uuesti juba pühapäeval, pole punktiarvet veel avanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles