Meedia: Wimbledon tegigi agressorriigi tennisistide osas kannapöörde (8)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valgevene tennisist Arõna Sabalenka saab sel aastal Wimbledonis enda oskused proovile panna.
Valgevene tennisist Arõna Sabalenka saab sel aastal Wimbledonis enda oskused proovile panna. Foto: REUTERS/Toby Melville/Scanpix

Tennis on üks väheseid spordialasid, kus Venemaa ja Valgevene sportlased saavad rahumeeli rahvusvahelisel areenil võistelda. Kui eelmisel aastal keelas slämmiturniiridest ainult Wimbledon agressorriigi sportlastel osaleda, siis tänavu on nad meelt muutnud.

Suurbritannia väljaande Daily Maili teatel on Wimbledoni korraldajad otsustanud lubada Venemaa ja Valgevene tipptennisistidel osaleda aasta kolmandal slämmiturniiril. Neilt ei nõuta Ukrainas toimuva sõja hukkamõistu, ent mitmeid reegleid tuleb siiski järgida.

Daily Maili teatel on venelastel ja valgevenelastel keelatud avaldada toetust Venemaa invasioonile Ukrainasse. Samuti nõutakse neilt võistlemist neutraalsete sportlastena ning oma riigi sümboolikat pole lubatud kuskil kanda. Wimbledoni korraldajad pole ise veel seda kinnitanud.

Wimbledoni korraldajad olid sunnitud tegema kannapöörde, kuna vastasel juhul oleks nii naiste profitennise katuseorganisatsioon WTA kui ka meeste tenniseliit ATP lõpetanud koostöö Queen'si ja Eastbourne tenniseturniiridega.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles