Läti olümpiakomitee peatas Ostapenko ja mitme teise tipu rahastuse, põhjuseks venelastega koos võistlemine

Christopher Krutto
Copy
Jelena Ostapenko.
Jelena Ostapenko. Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix

Läti Olümpiakomitee (LOK) andis teada, et peatab viie sportlase rahastuse, sest nad võistlevad koos Venemaa ja Valgevene sportlastega.

Veebruari lõpus teatas sealne kultuuri- ja teadusminister Anda Caksa intervjuus Läti televisioonile, et riik ei peaks toetama sportlasi, kes võistlevad koos Venemaa ja Valgevene sportlastega. Nüüd on esimene samm selle suunas astutud.

Esimesena jäid riigi rahastusest ilma tennisistid Jelena Ostapenko, Daniela Vismane ja Darja Semenistaja ning jalgratturid Krists Neilands ja Toms Skujinš, teatas LOKi peasekretär Karlis Lejnieks kodumaa meediale.

Ministeerium ja LOK leppisid kokku, et riik ei toeta sportlasi ja ametnikke, kes osalevad võistlustel, kus teevad kaasa ka Venemaa ja Valgevene sportlased. Sinna alla kuuluvad ka võistlused, mille rahvusvahelised alaliidud lubavad venelastel võistelda. Nii tennises kui ka jalgrattasõidus on näiteks venelastel lubatud võistelda neutraalsete sportlastena.

LOKi juhatus otsustas sel nädalal, et eeltoodud viie sportlase rahastus peatatakse märtsis. Küll rõhutati, et tegu ei ole rahastuse lõpetamise, vaid ajutise peatamisega.

Maailma edetabelis 25. kohta hoidev Ostapenko mängib sel nädalal WTA kõrgeima kategooria turniiril USAs Indian Welssis valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles