Tänak: ma pole kindel, et olen vihma välja võlumiseks piisavalt hea tantsija

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/Scanpix

Järgmisel nädalal jätkub autoralli MM-sari Mehhiko ralliga. Hooaja kolmandale etapile lähevad Ott Tänak ja Martin Järveoja vastu punktitabeli liidritena ning seetõttu ootab ka väga keeruline väljakutse.

Mehhikos toimub selle hooaja esimene kruusaralli. Teatavasti pole kruusal MM-sarja üldliidril kerge alustada, kuna konkurentidele tuleb hakata teed puhastama. Tänak on siiski nädal enne rallit optimistlik, kuna testipäevad möödusid töiselt.

«Testisõitudel oli väga oluline avastada võimalikult palju, kuna tegemist oli minu esimeste kilomeetritega Puma Rally1 autoga kruusateedel. Enamik rallisid kalendris sõidetakse just kruusal ning seetõttu otsustasime teha kahepäevase testisõidu Hispaanias. Meeskond töötab innukalt, et üha edasi areneda, ent täpsema pildi saamiseks tuleb esmalt üks kruusaralli ära sõita,» lausus Tänak pressiteate vahendusel.

«Mehhiko rallil on peamiseks väljakutseks keskmäestiku ja kõrge õhutemperatuuri koosmõju. Merepinnast oluliselt kõrgemal on autol jõudu vähem ning see muudab masina käitumist. Mehhiko teed on tegelikult lõbusad ja vahelduvad. On tehnilisi lõike, kus tundub, et sõidame terve igaviku ja samas ka hüpetega kiiremaid osi.»

MM-sarja üldliidritena peame Mehhikos teepuhastajad olema. Esimesena oleks hea alustada, kui vihma sajaks. Ma pole kindel, et olen vihma võlumiseks piisavalt hea tantsija. Siin lihtsalt ei saja peaaegu kunagi,» lõpetas Tänak.

Mehhiko ralli sõidetakse 16.-19. märtsini ning Postimees vahendab seda otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles